Udeležba na olepeševalno čistilni akciji

Udeležba na olepeševalno čistilni akciji

Tudi naše društvo se je v soboto 11. aprila med 9.00 in 13.00 uro vključilo v spomladansko čistilno in olepševalno akcijo, ki je potekala ta dan na območju Ljubljane.

Naši člani društva in krajani, ki se udeležujejo programa tedenskega druženja Čaj ob petih so se tako udeležili akcije na območju Četrtne skupnosti Posavje in Četrtne skupnosti Center.

Na območju Centra smo se lotili parka Tivoli, kjer smo pobrali smeti in drugo nesnago ter s tem poskrbeli, da bo območje še bolj čisto in vabljivo za sprehode v naravi.

Na območju Četrtne skupnosti Posavje pa smo se v dogovoru s četrtno skupnostjo in predsednico Nadzornega odbora bloka, kjer ima društvo svoj sedež lotili olepšanja in zasaditvijo cvetličnih korit. Skupaj smo tako na Bratovševi ploščadi uredili in zasadili 24 korit. Zalogaj ni bil tako majhen, vendar smo združili moči tudi z dvema sosedoma, tako da smo uredili vsa korita. Polega zasaditve rož, dišavnic in drugega zelenja pa smo seveda očistili in odstranili tudi vse smeti in ostalo nesnago, ki se je nabrala med in za koriti.

Po končani akciji pa smo si skupaj vzeli še pol ure za druženje ob kavici in pijači, kjer se nam je za nekaj minut pridružil tudi predsednik četrtne skupnosti Posavje gospod Amir Crnojević, ki se nam je zahvalil za udeležbo in sodelovanje ter pohvalil naše delo. Pojasnil je tudi, da je akcija tudi sicer dobro uspela, saj je bila udeležba krajanov kar precejšnja, kar ga veseli, saj smo krajani s tem pokazali, da nam ni vseeno v kakšnem okolju bivamo.

Spodaj je nekaj foto utrinkov.

 

P1250369
Člani društva in krajani, ki se udeležujejo programa Čaj ob petih v akciji čiščenja

 

P1250371 P1250375 P1250372 P1250370 P1250379 P1250382

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.