Nikoli sam

Folklorna dejavnost

O folklorni skupini

fs_kolovrat

Člani ljubiteljske folklorne skupine Kolovrat smo se zbrali jeseni leta 2000 v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, na pobudo Trudi in Emila Černoša. V letu 2003 se je skupina vključila v Humanitarno društvo NIKOLI SAM.

Vas zanimajo plesni koraki domačih ljudskih in drugih plesov in bi se nam pridružili?
Na rednih vajah se dobivamo vsak četrtek med 17:00 in 19:00 uro v dvorani Četrtne skupnosti na Štefanovi 11 - Vabljeni!

Lahko pa nam pišete na e-poštni naslov: nikolisam@outlook.com

K sodelovanju vabimo plesalce in plesalke

V svojo sredino vabimo mlajše upokojence/upokojenke in druge, ki jih veselijo družabni tradicionalni in predvsem folklorni plesi. Z rednimi tedenskimi vajami in nastopi ob priliki različnih dogodkov boste tako dodatno storili za svojo vitalnost, boljši spomin in naredili korak naprej k družabnemu in sproščenemu vzdušju v prijetni družbi. Dejavnost pa pomeni tudi določeno zabavo, saj smo sredina, ki se medsebojno dobro razume. Pridružite se Folklorni skupini Kolovrat iz Ljubljane in pokličite na 051 363 240 ali nam pišite na naš e-poštni naslov: nikolisam@outlook.com

Kratka zgodovina folklorne skupine

Člani ljubiteljske folklorne skupine Kolovrat smo se zbrali jeseni leta 2000 v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, na pobudo Trudi in Emila Černoša. V letu 2003 se je skupina vključila v Humanitarno društvo NIKOLI SAM.

Prvih folklornih plesnih korakov nas je naučila prof. Emilija Razpotnik. Vsi člani skupine smo bili začetniki, saj smo se za folkloro odločili šele v času upokojitve. Iz vrst skupine je nastala tudi glasbena skupina, člani pa so se tako kot floklornih plesov, začeli učiti igranja na instrumente šele v času upokojitve.

V naših vrstah najdemo tudi druge talente, kot je npr. pasenica, igralka, pevke,…, kar vse skupaj dopolnjuje naše skupno ljubiteljsko delo na področju ohranjanja slovenske kulturne dediščine.

Stran namenjamo naši folklorni dejavnosti, ki jo izvajamo v okviru programa naših rednih dejavnosti. V okviru dejavnosti imamo ustanovljeno Folklorno skupino Kolovrat, ki šteje 20 članov, vendar se število spreminja. V letu 2011 smo zaznali v prvi polovici rahlo stagnacijo, v jesenskem času pa smo pridobili nekaj novih članov.

V okviru folklorne skupine deluje tudi glasbena skupina Kolovrat. Člani skupine se redno srečujejo na vajah vsak torek po dve uri, v okviru katerih izpopolnjujejo svoje znanje, katerega ves čas dopolnjujejo z novimi idejami, programom in skladbami. Program je zastavljen s ciljem samostojnih nastopov, po drugi strani pa s ciljem dopolnjevanja programa folklorne skupine, kar omogoča skupne nastope za ožjo in širšo javnost.

Skupina tudi redno in uspešno izvaja program s svojimi nastopi po domovih starejših občanov, tako na območju Ljubljane kot tudi širše, s čimer se uspešno izvaja tudi promocija društva.

Zadani cilji so zadovoljivi tako v plesni kot v glasbeni skupini. Žal pa se število članov zaradi bolezni konstantno zmanjšuje in bomo veseli novih, zagnanih, izkušenih in tudi manj izkušenih plesalcev.

Spodaj in desno je nekaj foto utrinkov, galerijo naših nastopov pa najdete na naslednji povezavi - klik tukaj

Za ogled slik v večji resoluciji, kliknite na slike.

Glasbena skupina Kolvorat

V okviru folklorne skupine Kolovrat deluje tudi glasbena skupina z istim imenom, ki se je v zadnjih nekaj letih uspešno okrepila z novimi člani - nastop skupine, klik na zadnjo sliko sliko.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Nekaj fotoutrinkov

Dan ČS Posavje