Nikoli sam

Živimo zdravo in srečno

osvetlimo_pot

Za vas smo pripravili celostni program »Živimo zdravo in srečno«, ki vključuje vrsto dejavnosti, ki vodijo v smeri, kot lahko razberemo že iz samega naslova programa, t. j. doseči stopnjov našem življenju, ko lahko ugotovimo, da smo zdravi in srečni. Torej gre za dejavnosti, ki na ljudi delujejo blagodejno in prinesejo boljšo kvaliteto bivanja v okolju in življenja na splošno ter končno najpomembneje, vodijo nas do pozitivnih sprememb s ciljem doseči notranje zadovoljstvo in osebno srečo.

Program vsebinsko in finančno podpirata Četrtna skupnost Center in Četrtna skupnost Posavje. Aktivnosti in delavnice so za udeležence BREZPLAČNE.

V okviru programa so vključene tudi različne Zdravstvene in svetovalne delavnice in predavanja, na katere bomo povabili različne strokovnjake in zdravnike.

V okviru programa izvajamo številne energijske in vibracijske delavnice s ciljem razvijanja potencialov za samopomoč in samozdravljenja, na vseh nivojih (duševni, duhovni in fizični). Z razvojem in ohranjanjem teh potencialov lahko postanemo bolj ustvarjalni, v svoje življenje vnesemo ravnotežje in vzpostavimo resonanco z vsemi vidiki in področji življenja ter posledično bolj zdravi in srečni.

S ciljem pomoči pri ohranjanju socialnih stikov v okolju in opravljanju osnovnih dnevnih opravil bomo izvajali tudi osebne pristope, in razgovore s krajani (obiski na domu ali povabilo krajanov v prostore, kjer društvo izvaja dejavnosti družabnih vsebin).

Sledi kratka navedba nekaterih dejavnosti, ki jih bomo izvajali v okviru programa:

 • Delavnice s področja osebnega in duhovnega razvoja (obdelava posameznih tem po tematskih sklopih, praktikum, reiki, določene vaje povzete iz joge in pilatesa, meditacije …)
 • Energijske delavnice s poudarkom na praktičnem prikazu in izvajanju vaj (Aktiviranje čaker, Dehteči Chi Gong, barvna terapija, aroma terapija, terapija z zvokom ...)
 • Vaje, ki spodbujajo umirjanje, sproščenost in čuječnost (risanje osebnih mandal s terapijskim namenom, barvanje mandal, Čuječnost, vaje za urjenje in krepitev spomina ...)
 • Osebni pristopi in nasveti s poudarkom na samopomoči v situacijah osebne stiske
 • Osebni stiki in pogovori s krajani, bodisi na njihovem domu ali v prostorih, kjer društvo izvaja svojo dejavnost in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov z družbenim okoljem
 • Pomoč krajanom pri opravljanju osnovnih dnevnih opravil (spremstvo na sprehodih, pomoč pri oblačenju, kuhanju, pripravi toplih obrokov, pospravljanju stanovanja ,….)
 • Miselni vzorci in prepričanja, ki izvirajo iz zastarelih stereotipov in nas omejujejo na življenjski poti, da bi se premaknili naprej
 • Različne tehnike in poti iz osebnih stisk (pozitivne afirmacije, vloga in pomen Reikija, delo in uporaba nihala za lastne namene, razlagalne vsebine, praktikum …)
 • Zdravstvene delavnice in predavanja s področja zdravja in zdravega načina življenja (vse o zdravi prehrani, nove smernice v zdravljenju holesterola, pasti in pozitivne plati diet, težave s ščitnico, diabetes, anksiozno depresivne nevroze, socialne fobije in motnje spanja, brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi …)

V programu bodo tako vključene različne aktivnosti in dejavnosti, ki bodo usmerjene tako h posamezniku kot tudi skupini s skupnim ciljem dvigniti kvaliteto posameznikovega in ne nazadnje našega skupnega življenja. Iz zapisanega torej izhaja, da se bodo aktivnosti izvajale tako na individualni kot tudi skupinski ravni, bodisi v obliki osebnega svetovanja, bodisi v obliki skupinskih vodenih delavnic. Končni cilj pa je skupen in sicer pomagati ljudem, ki so se zaradi takšnih ali drugačnih življenjskih okoliščin znašli v situaciji, iz katere ne vidijo samostojnega izhoda. In končno se nam lahko pridružijo tudi vsi ostali, ki želijo doprinesti k skupnemu dobremu.

Program izvajamo na dveh lokacijah in sicer:

 • Prostori Četrtne skupnosti Posavje - kletni prostori, Bratovševa ploščad 30: vsak četrtek od 17:00 do 19:00 ure
 • Prostori Četrtne skupnosti Center - dvorana, Zarnikova ulica 3: vsako sredo od 17:00 do 18:00 ure

Dejavnosti v okviru programa so brezplačne, vsem, ki bodo vplačali letno članarino, ki za leto 2017 znaša najmanj 18,00 €, pa bomo nudili dodatne ugodnosti v obliki storitev: poglobljena obravnava in konzultacija o aktialnih temah na področju zdravja, osebnega razvoja, odprava energijskih blokad in omejujočih miselnih vzorcev s prepoznavo in transofmraicjo vzrokov.

Brezplačno merjenje krvnega tlaka:

ZARNIKOVA 3: Vsako prvo delovno sredo v mesecu od 17:00 - 18:00 ure

BRATOVŠEVA PLOŠČAD 30: Vsak prvi delovni četrtek v mesecu od 17:00 - 19:00 ure

Če želite več informacij o programu ali posamezni dejavnosti, nam lahko pišete preko spletnega obrazca, ki ga najdete na podstrani Kontakt. Vabimo vas tudi, da se prijavite na brezplačno prejemanje naših e-obvestil - klik tukaj.

Termine posameznih dejavnosti in delavnic lahko spremljate na podstrani Koledar dogodkov - klik tukaj

Skupaj za bolj zdravo, uspoešno in srečno življenje!

Izpostavljamo

Kaj je Matrica življenjske energije?

Matrica življenjske energij je sistem energij čaker in energijskih teles človeka. Z drugo besedo, predstavlja našo Avro. Gre za univerzalno življenjsko energijo, ki jo različne kulture imenujejo drugače, tako je npr. na Ktijaksem imenujejo ČI, Indija oz. Ajuverda PRANA, Japonska in reikisti KI itd. S čiščenjem in aktiviranjem energij v čakrah poskrbimo, da se prebudi in okrepi naša naravna univerzalna življenjska energija in moč, ki vodi do ponovne vzpostavitve ravnovesja v naših čakrah, energijskih centrih in v naše življenje to ravnovseje pa posledično vodi do bistvenega izboljšanja našega splošnega počutja in celostne samozdravitve. mamo več energije, moč volje se bistveno poveča, prisotna je naša vitalnost.

Delavnice izvajamo na dveh lokacijah:

 • ob sredah v dvorani ČS Center v pritličju na Zarnikovi 3 od 17:00 - 19:00 ure,
 • ob četrtkih pa v kletni dvorani v prostorih ČS Posavje na Bratovševi ploščadi 30 od 17:00 do 19:00 ure.

Več o programu in delavnicah - klikni tukaj

Merjenje krvnega tlaka

V okviru programa "Živimo zdravo in srečno" izvajamo brezplačno merjenje krvnega tlaka in sicer vsak prvi četrtek v mesecu med 16.30 in 18.00 uro v kletnih prostorih ČS Posavje na Bratovševi ploščadi 30.

Termini v letošnjem letu so na levi strani na koncu članka.