Čistilno-olepševalna akcija-2019

Čistilno-olepševalna akcija-2019

Tudi letošnja čistilno-olepševalna akcija, ki jo je organizirala Četrtna skupnost Posavje je uspešno za nami. Akcija je sicer potekala v okviru tradicionalne akcije "Za lepšo Ljubljano" v Mestni občini Ljubljana.

Naše društvo se je tako kot že vsa leta odzvalo na povabilo ČS Posavje in smo se skupaj z nekaterimi člani društva in nekaj krajani, ki se udeležujejo naših dejavnosti v prostorih ČS Posavje, z veseljem udeležili akcije. Namreč zavedanje, kako pomembno je prispevati k možnosti bivanja in živeti v čistem, urejenem in zdravem okolju, premaga morebitne pomisleke ali morda zadržanost v smislu "Joj, pa danes je sobota, želim jo preživeti doma".

Letos smo se člani društva in krajani obiskovalci naših dejavnosti razdelili v dve skupini in sicer:

  • prva skupina se je lotila obnoviti in polepšati t. i. "Zeleni otoček" v križišču Ulice 7. septembra in Glinškova ploščad;
  • druga skupina pa se je pridružila večji skupini in smo pobirali različno PVC embalažo, papirne in druge odpadke, v bližini vrtca pa smo našli tudi nekaj odvrženih uporabljenih igel.

Prav zaradi pomena "čistega in zdravega" okolja je pomembno, da lahko vsak izmed nas lahko prispeva svoj delček in poskrbi, da bodo tudi naslednje generacije živele v čistem, zelenem in urejenem okolju.

Ob tej priliki se kot predsednik društva Iztok Kosenburger iskreno zahvaljujem vsem članom društva in zgoraj nevedenim krajanom, da so se odzvali povabilu tako ČS Posavje kot tudi našega društva. Skupaj lahko ustvarimo veliko dobrih priložnosti in čisto, urejeno ter zdravo okolje je zagotovo eno od pomembnejših.

Zahvaljujem pa se tudi Četrtni skupnosti Posavje, predsedniku ČS Posavje Amirju Crnojeviću in ostalim iz vodstva četrtne skupnosti za odlično organizacijo in izvedbo akcije.

Spodaj si lahko ogledate nekaj foto utrinkov z akcije - slike se samodejno premikajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.