Počitniško varstvo

Spoštovani!

V čau letošnjih poletnih počitnic naše društvo ne bo organiziralo počitniškega varstva. Za vse podrobnejše informacije se obrnite neposredno na Četrtno skupnost Center, 01 252 75 07 oziroma obiščite spletno stran - klik tukaj

Vsem, s katerimi smo v teh letih sodelovali se zahvaljujemo za vaše zaupanje.

Vodstvo humanitarnega društva NIKOLI SAM

V LETU 2017 PROGRAMA POČITNIŠKO VARSTVO NE BOMO ORGANIZIRAL!

Kratek opis programa

Počitniško varstvo je eno od naših rednih letnih dejavnosti, s katero ciljamo na osnovnošolske otroke z namenom, da se jih s povabilom na naše dejavnosti preusmeri stran od ulice ter vsaj v času prisotnosti stran od računalnika.
Otroke v času varstva spodbujamo k socializaciji, medsebojnemu druženju in družabnosti, razvijanju prostoročnih aktivnosti in aktivnemu udejstvovanju in samoiniciativnosti pri ostalih aktivnosti.
Počitniško varstvo vsako leto organiziramo v dveh terminih in sicer prve tri tedne ob začetku šolskih počitnic in zadnja dva tedna v mesecu avgustu ob koncu šolskih počitnic. Varstvo organiziramo v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Center, ki tudi delno financira program, s čimer je zagotovljeno brezplačno varstvo in kakovostno spremstvo, brezplačna topla malica in jutranji prigrizki.

Naše stacionarno mesto je dvorana Četrtne skupnosti Center na Štefanovi 11, zunanje aktivnosti pa izvajamo v bližnjem parku, v parku Tivoli in še kje.

Komu je varstvo namenjeno

Glede na navedeno je varstvo prvenstveno namenjeno otrokom, ki prihajajo iz družin z nižjim življenjskim standardom in ki izhajajo iz območja Četrtne skupnosti Center. Seveda pa v primeru, ko kapacitete za posamezni termin (dan, teden) niso zapolnjene z veseljem sprejmemo tudi otroke, ki izhajajo iz drugih četrtnih skupnosti na območju Mestne občine Ljubljana.

Predvidene dejavnosti

Program bo v pretežni meri upošteval trenutne želje otrok, med drugim imamo predvidene naslednje aktivnosti:

  • družabne igre, ko je šah, karte, človek ne jezi se, monopoly ipd;

  • ustvarjalne delavnice;

  • obisk bazena Ilirija;

  • obisk živalskega vrta;

  • sprehodi po Tivoliju in na Rožnik ter bližnjo okolico ipd.

  • tudi želje in predlogi tako otrok kot staršev bomo z veseljem upoštevali.

Ostale informacije

Varstvo je tako kot vsa leta do sedaj BREZPLAČNO, vključno s toplim obrokom, čemur se lahko zahvalimo vodstvu Četrtne skupnosti Center. Skladno s tem straše vljudno prosimo, da ob prijavi svojega otroka oziroma otrok spoštujete poglavje B z naslovom Komu je varstvo namenjeno.

Vse dodatne dejavnosti, kot so vstopnica za obisk bazena, živalskega vrta, razstave ali ogled kina so plačljive in se bodo izvajale le po predhodnem dogovoru z uporabniki (starši).

Prijava na počitniško varstvo 2016

Svojega otroka lahko na varstvo prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naslednji povezavi - Prijava na varstvo

Kratko poročilo o počitniškem varstvu v letu 2015

Naše prvo organizirano varstvo je bilo pred davnimi enajstimi leti in na podlagi izkušenj opažamo, da je povpraševanje vsako leto večje, ob zaključku varstva pa so zadovoljni tako otroci kot starši in seveda mi kot organizator in ne gre brez Četrtne skupnosti Center. Ko potegnemo črto, ugotovimo, da smo s tem, ko smo sprejeli v varstvo večje število otrok, pripomogli, da je marsikateri starš brezskrbno odšel v službo z vedenjem, da je otrok v varnih rokah in s temni prepuščen samemu sebi doma ali še huje zunanjim vplivom ulice.

Tudi v letu 2014 smo varstvo uspešno zaključili, udeležilo se ga je cca. 50 otrok, program aktivnosti je bil pester in kakovosten. Med drugim smo imeli tudi učne ure s področja prometne varnosti, ko smo udeleženi v prometu kot pešec ali kolesar. Obiskali so nas namreč predstavniki varuhov prometne varnosti (policist s policijske postaje Ljubljana Center, mestni redarji, predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana in predstavnica Javne agencije RS za varnost prometa).

Za zaključek poučnega dne smo se nekateri v družbi policista varno sprehodili po okoliških ulicah, nekateri pa so se v spremstvu mestnih redarjev s kolesi zapeljali po bližnjih ulicah.

Za ogled prispevka in galerijo slik klikni na naslednjo povezavo - Ogled prispevka

 

Nekaj foto utrinkov iz leta 2014 in 2015

nikolisam-varstvo-2013-1  nikolisam-varstvo-2013-kolo  nikolisam-varstvo-2013-skupna  100_5669  100_5662  100_5654  100_5663  100_5678  DSC_1235

NEKAJ FOTO UTRINKOV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.